Test av hybridsykler

Endelig er sykkelsesongen i gang! Vi feirer med å teste seks forskjellige hybridsykler.

For få år siden skulle ”alle” ha terrengsykkel. Denne trenden er i ferd med å snu. For stadig flere velger hybridsykkel, som er et raskere, lettere og ofte billigere alternativ til terrengsyklene. Hybridsykkelen er på mange måter en blanding av terreng- og racersykkel.

Hybridene er raskere enn terrengsykkelen, fordi hjulene er større, og dekkene smalere. Den har dessuten en mer oppreist sittestilling, noe som gir mindre belastning på armer, nakke, rygg og skuldre.

Hybridsyklene kan deles i 3 forskjellige grupper:

-Sportslige hybrider

-Racerhybrider

-Hybrider med mye utstyr

Syklistenes Landsforening og bladet På Sykkel har testet seks sykler i kategorien sportslige hybrider i prisklasse under 6000 kroner. Dette er raske sykler uten dempegaffel, skjermer og bagasjebrett, som passer like godt til og fra jobb, som til treningsturer.

Mer om testen kan du lese på Syklistenes landsforenings hjemmesider www.syklistene.no.

Se hele testen på TV 2 Sumo.

På delt førsteplass finner vi Trek og Diamant.

Trek

7,5 FX

Kr. 5 990,-
per stk
Trek er nest lettest og den mest raceraktige sykkelen i testen. Den har en oppreist sittestilling som kan justeres, og er den som scorer høyest på sykkelglede av alle syklene i testen.

Diamant

Mixed Cut Alnatt

Kr. 5 999,-
per stk
Diamant-sykkelen er kvikk og lett. Mye mønster i dekkene gjør at den også er god på grus og sleipt underlag. Den samme sykkelen selges også under navnet Nakamura Nitro Advance.

Gary Fisher

Monona

Kr. 4 990,-
per stk
Gary Fisher Monona er testens billigste sykkel. Den er lett og fin, og noe enklere utstyrt enn de andre i testen.

Specialized

Globe Sport Disc

Kr. 5 999,-
per stk
Specialized Globe Sport Disc er testens mest komfortable sykkel, men den får trekk for skummelt glatte plastpedaler. Specialized Globe Sport Disc passer nok bedre til og fra jobb, enn til trening,

Merida

Crossway Pro Disc

Kr. 5 999,-
per stk
Merida Crossway Pro Disc er nest tyngst i testen, og kan derfor føles litt treg. Sykkelen får pluss for gode bremser og god ramme

DBS

Logic 387

Kr. 5 999,-
per stk
DBS Logic 387 havner på sisteplass i vår test. Den har gode bremser, men støtte og regulerbar stem øker vekten, og gjør at sykkelen føles litt treg.