Stor mobiltest: Sju får toppkarakter

Toppmodellene er heftige og imponerer kraftig.

– Alle disse mobilene er kraftige datamaskiner. De har fått mye bedre skjermer, bedre kamera, enda mer minne og de har fått nye grafikkprosessorer. I tilegg har de fått store skjermer som du kan filme i HD med og se film på, sier testansvarlig Espen Irwing Swang fra mobilen.no.

Han har testet mobiler i 13 år og nå har han sammenlignet 10 av de nyeste og hotteste toppmodellene som er å få tak i.

– Dette er top of the pops, det er kjempemobiler, sier Swang.

Mobilene i testen er så bra at eksperten øser ut toppkarakterer – hele sju av mobilene får terningkast seks.

Les hele testen hos mobilen.no.

Soleklar vinner

På tross av at hele sju mobiler får toppkarakter, er det en soleklar vinner.

– Alle mobilene i testen er vinnere, men mesternes mester er Samsung Galaxy S III, sier Swang.

Mobilen er lynrask med fantastisk skjerm, menyene er enkle og den har alle tenkelige funksjoner.

– En skikkelig kul funksjon med denne mobilen er at hvis du har fått melding, og du løfter røret til øret, så ringer mobilen til den som har sendt deg melding, sier Swang.

Ifølge eksperten er Samsung Galaxy S III den aller, aller beste mobilen du kan få tak i akkurat nå.

Se også: Dette er den råeste ungdomsmobilen

Vinneren skal få trådløs lading

I tillegg til å være best på det meste kommer Samsung Galaxy S III til å få en verdensnyhet.

– Dette blir den første mobilen i verden som får trådløs lading, men det har ikke kommet enda, sier Swang.

Mobilen kjenner også igjen ansiktene til folk du tar bilde av (slik at du selv ikke trenger å tagge folk på Facebook for eksempel, – mobilen gjør det automatisk).

Vekkerklokkefunksjonen er også skikkelig bra. Når alarmen ringer trenger du bare å si «snooze» til mobilen, så skjønner den at du vil sove litt til, og den vekker deg litt etterpå.

Lillebroren, Samsung Galaxy II (3400 kroner), ble lansert for rundt ett år siden, og er nå et veldig godt kjøp hvis du ikke vil svi av så mye på Galaxy S III (5000 kroner).

Les også: Med denne kan du ringe opptil 97 prosent billigere til utlandet

Kjøp mobilen som passer ditt bruk

Siden alle mobilene i testen er skikkelig bra (laveste terningkast er fire) gjelder det å finne mobilen som passer ditt bruk.

– Hvis du for eksempel er glad i å spille spill på mobilen, ville jeg gått for en av de tre toppmodellene som er på topp. De har firekjerneprossesor som betyr at de er superraske og ikke henger, samtidig har disse fantastiske skjermer. Noen av de kan også kobles til TV, slik at mobilen blir en fullverdig spillmaskin, sier Swang.

Ifølge eksperten er også Apples iPhone 4S et verdig alternativ til de spillglade, fordi her er utvalget av apper enormt.

Lurer du på hvilke mobilspill som er best? Sjekk ut App-guiden.

Musikkmobilene

Er du glad i musikk anbefaler eksperten mobilene HTC One X og HTC One S.

– De har en helt ny lydbrikke som skal gi ekstra god lyd. Mobilene gir også mindre støy og bedre lyd i ørene, sier Swang fra mobilen.no.

Grundig testet med avansert utstyr

Alle mobilene i testen er toppmodeller, og prisene går fra dyreste iPhone som koster rundt 5500 kroner, til billigste Nokia Lumia 800 som koster rundt 3300 kroner.

Vil du ha billigere mobil? Sjekk hvilken ungdomsmobil som er den råeste.

For å kunne skille klinten fra hveten i mobiljungelen bruker mobilen.no avansert utstyr. Alle mobilene har blitt grundig testet i et program som blant annet sjekker hvor fort de klarer å jobbe.

Les hele testen hos mobilen.no.

Samsung

Galaxy S III

Kr. 5 000,-

På tross av at hele sju mobiler får terningkast seks i denne testen er Samsung Galaxy S III den suverene vinneren, og den aller, ALLER beste mobilen du kan få tak i akkurat nå.

I tilegg til fantastisk skjerm, bra kamera, god brukervennlighet og kraftig prossesor har den alle tenkelige funksjoner. Den kjenner igjen hvem du tar bilde av (slik at du selv ikke trenger å tagge folk på Facebook, for eksempel), hvis du får tekstmelding og løfter telefonen inntil øret skjønner mobilen automatisk at du vil ringe - og ringer vedkommende du har fått sms fra.

Mobilen skal også få en verdensnyhet: trødløs lading (men det har ikke kommet riktig enda).

Med andre ord: Med denne toppmodellen sørger Samsung for å beholde tittelen som tøffest i Android-klassen. Den 4,8 tommer store høyoppløste Super AMOLED-skjermen, Exynos-prosessoren med fire kjerner og flere smarte løsninger basert på bevegelse, gjør at det for øyeblikket ikke finnes noen mobiltelefon som går over S III.

Samsung Galaxy S III er lynrask, brukervennlig, tar gode bilder og er den eneste mobilen på markedet som støtter minnekort opp til 64 GB.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

HTC

One X

Kr. 4 900,-

HTC One X er en av markedets lekreste mobiltelefoner. HTCs nye flaggskip er på grensen til det perfekte.

HTC har klart å kombinere lekker minimalistisk design med en lynrask firekjerners prosessor, en fantastisk skjerm med høy oppløsning og et meget bra kamera. Å eie en HTC One X er nesten som eie en superbil. Du trenger den neppe, men du verden så gøy det er!

På grunn av den lekre skjermen er mobilen også godt egnet til deg som er glad i spill, film og å høre på musikk.

– Er du veldig glad i musikk så er dette den beste mobiltelefonen fordi den har en helt ny lydbrikke som skal gi ekstra god lyd, sier testansvarlig Espen Swang.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

LG

Optimus 4X HD

Kr. 4 700,-

Med denne firekjerners mobilen har du kraften til en PC rett i lomma, for LG Optimus 4X HD er en av de raskeste mobiltelefonene som finnes.

En firekjerneprosessor på 1,5 GHz sørger for at spill og andre krevende oppgaver glir som en drøm på denne Android-mobilen.

Skjermen er meget god, og telefonen er den som tar minst plass i lomma av alle med så stor skjerm (4,7 tommer). LG Optimus 4X har også bra kamera og gode underholdningsfunksjoner.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

HTC

One S

Kr. 4 400,-

HTC One S er kjapp som lynet og tøff i trynet - dette er mobiltelefonen for deg som elsker teknologi.

Telefonen har en tokjerneprosessor, mens storebror One X har firekjerners prosessor. HTC One S er likevel like rask, og foretrekker du en litt mindre skjerm enn den One X har, er dette et veldig godt valg.

Skjermen er knallgod, den er rask, slank og elegant.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

Samsung

Galaxy S II

Kr. 3 400,-

Suksessmobilen Samsung Galaxy S II har sunket mye i pris siden den ble lansert for rundt ett år siden, og er nå et veldig godt kjøp hvis du ikke er villig til å betale for de aller nyeste toppmodellene.

Telefonen er rask og den har en meget god skjerm og et bra kamera. Den kan nå også oppgraderes til Android 4.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

Apple

iPhone 4S

Kr. 5 500,-

For veldig mange vil iPhone 4S være en av de beste mobiltelefonene som finnes, selv om den er blitt forbigått av mange av konkurrentene når det kommer til maskinvare.

– iPhone var en utrolig revolusjonerende mobiltelefon da den kom i 2007, men nå har konkurrentene rullet forbi, sier testansvarlig Espen Swang.

Ifølge tall fra Netcom og Telenor er iPhone den mest populære telefonen i Norge. Men på tross av dette blir den heller ikke kåret til testvinner denne gang.

– Nå er utvalget av applikasjoner veldig bra, så for mange så er det helt ideelt å ha det på den måten. Men hvis du ønsker noe mer er det begrenset hva du kan gjøre på denne, sier Swang.

Men telefonen er likevel rask, har en meget god skjerm, et utmerket kamera, og den er veldig enkel å bruke. Et veldig godt utvalg av kvalitetsapper trekker også opp.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

HTC

Titan

Kr. 4 400,-

HTC Titan er fortsatt en av de heftigste Windows-mobilene du kan få tak i.

Den 4,7 tommer store skjermen er større enn andre Windows-telefoner, og telefonen virker veldig rask i daglig bruk. Microsofts Windows Phone-operativsystem er elegant og svært enkelt å bruke. Telefonen er ikke billig, men er du ute etter en god Windows-mobil, bør du ta en kikk på denne.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

Nokia

Lumia 800

Kr. 3 300,-

Lumia 800 var Nokias første Windows Phone-mobil og de brukte et år på å utvikle den.

Mobilen har en lekker og stilren design i såkalt polykarbonat, som er et spesielt sterkt plastmateriale. Telefonen har en knallgod skjerm og et raskt og brukervennlig grensesnitt. Men til tross for at dette er en telefon vi kan anbefale, har den noen begrensninger. Det er for eksempel ikke mulig å utvide lagringsminnet i den.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

Motorola

XT910 Razr

Kr. 3 700,-

Med en litt kantete design og uvanlig materialvalg – som kevlar bakside – skiller Motorola Razr seg ut i mobilhylla.

Razr virker som en svært solid telefon, og den skal også tåle en vannsprut. Telefonen er rask og brukervennlig, selv om den ikke når opp til de aller beste på alle områder.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.

Sony

Xperia S

Kr. 3 700,-

Xperia S er den første telefonen fra Sony, etter at de avsluttet samarbeid med svenske Ericsson.

Dette er mye telefon for pengene, men toppkarakteren glipper på grunn av litt dårlig byggekvalitet. Dette er likevel en rask og brukervennlig Android-mobil med super skjerm og mye teknologi for pengene.

Les hele omtalen av mobilen hos Amobil.no.