Maskaraen til høyre gjør vippene dobbelt så lange

Vi har testet mascaraer, og forskjellene er enorme.

Synes du det er vanskelig å velge en maskara i det enorme utvalget av merker og typer? Vi har testet ni forskjellige maskaraer.

Den beste maskaraen er fra Estèe Lauder, den dårligste fra H&M.

Vi har fått noen av de største produsentene til å velge sin beste maskara som de mener passer til folk flest.

Et testpanel bestående av ti kvinner i forskjellige aldre har sammen med våre eksperter, tre sminkører fra Hotel Cæsar, testet ni maskaraer i flere uker. For hver mascara har de gitt karakter på forskjellige kriterier.

Les også: Dyr sminkefjerner dårligst i test

Testens vinner

Testens vinner og sminkørenes storfavoritt er Estèe Lauder Sumptuous Extreme. Den gir flotte vipper med mye volum og lengde, i tillegg til at den holder hele dagen.

Flere i vårt panel var skeptisk til den store børsten, men ble positivt overrasket. Vippene ser nesten dobbelt så lange ut med denne, mener sminkørene.

– Estèe Lauder Sumptuous Extreme er en flott maskara som imponerte oss, forteller sminkørene.

Vil du ha et naturlig utseende kan du børste lett over vippene, da får du et jevnt resultat med en gang.

For et mer dramatisk resultat er det enkelt å legge på flere lag uten at det klumper, selv utover kvelden.

Les også: Selger ulovlig sminke –  er din sminke giftig?

Så usminkede ut

Både sminkørene og testpanelet er enige i at det er store forskjeller på de forskjellige maskaraene.

– Noen så man så å si usminkede ut med, og med andre så det ut som du hadde på deg falske vipper, forteller Stine Haugen, en av sminkørene på Hotel Cæsar.

Les også: Sminke med solfaktor kan være skadelig

Strykkarakter til testes taper

– Testens taper er H&M Full Lashes Mascara. Den får strykkarakter på utseende og holdbarhet. Den gav vippene så lite volum og lengde at du like godt kunne vært uten maskara, ifølge sminkørene.

Testpanelet ble skuffet over H&M Full Lashes Mascara. Maskaraen drysser og ser ikke bra ut. Alle var enige i at dette var testens soleklare taper.

– De er gode på å lage billige og bra ting, men her bommet H&M, sier en fra testpanelet.

Les også: Hårprodukt fra TV-Shop skal gjøre underverker – vi prøvde

Beste kjøp

Maskaraene som gjør det best har til felles at de koster mest. Blant de mer rimelige maskaraene er L’Oreal Volume Million Lashes det beste kjøpet. Maskaraen koster hundre kroner mindre enn testvinneren.

Glo Minerals Water Resistant Mascara koster 260 kr og er en av de dyreste, men er blant testens dårligste.
For at maskaraen fra Glo Mineras i det hele tatt skal synes på vippene dine, må du legge mange lag. Den gir hverken volum eller lengde.

Klikk på produktene under for å lese mer om dem.
 

Estèe Lauder

Sumptuos Extreme

Kr. 300,-

Estèe Lauder Sumptous Extreme er testens vinner og ekspertenes store favoritt. Den gir flotte vipper med mye volum og lengde.

Sminkørene mener denne maskaraen gir deg øyenvipper som ser nesten dobbelt så lange ut og ligner løsvipper.

Børsten er stor, men gir et flott resultat. Sumptuous Extreme klumper ikke, holder godt hele dagen og var lett å fjerne. Den er en av testens dyreste, men er absolutt verdt prisen.
 

Helena Rubinstein

Lash Queen Feline Extravaganza

Kr. 305,-

Helena Rubinstein Lash Queen Feline Extravaganza kommer på en andreplass, og er testpanelets favoritt. Den er også godt likt av ekspertene.

Lash Queen Feline Extravaganza gir flotte vipper med mye volum og lengde, i tillegg til at den separerer vippene godt. Den holder hele dagen uten å drysse eller å sverte av.

Dette er testens dyreste maskara.
 

Dior

Diorshow Extase

Kr. 290,-

Diorshow Extase gir flotte vipper med både volum og lengde. Men du må jobbe litt når du påfører den for å unngå klumper, for det kommer en del maskara på børsten.

Diorshow Extase holder godt hele dagen, og er enkel å fjerne.
 

Lancôme

Hypnôse Precious Cells

Kr. 285,-

Lancôme Hypnôse Precious Cells gir flotte vipper med lengde og volum, men krever litt jobb slik at vippene ikke klistrer seg sammen når du tar på maskara.

Hypnôse Precious Cells får trekk for at den drysser en del i løp av dagen.
 

L’Oreal

Volume Millon Lashes

Kr. 179,-

Dette er testens beste kjøp. L’Oreal Volume Million Lashes er en bra maskara for deg som ikke vil betale alt for mye.

Maskaraen er godt likt av testpanelet vårt, og gir bra volum og lengde. Du får fine vipper, men må jobbe litt når du påfører, fordi den kan klumpe litt. I tillegg drysser Volume Millon Lashes noe i løpet av dagen.
 

Max Factor

Masterpiece Max

Kr. 145,-

Max Factor Masterpiece Max gir litt volum og lengde, men ikke spesielt mye. Vippene blir fine, men flere syntes børsten var hard og gjorde det vanskelig å påføre.

Masterpiece Max får også trekk for at den drysser litt utover dagen og klumper seg ved påføring.

Glo Minerals

Water Resistant Mascara

Kr. 260,-

Glo Minerals Water Resistanter er en dyr maskara som skuffer. Den gir vippene lite, og du må legge mange lag for at den i det hele tatt synes. Du ser usminket ut med bare ett lag.

Water Resistant Mascara kan være en grei hverdagsmaskara for deg som ønsker et veldig naturlig resultat. Maskaraen ble godt likt av de i testpanelet som ikke bruker noe særlig sminke til vanlig.

Glo Minerals Water Resistant Mascara er ikke vannfast, men vannavstøtende.
 

Maybelline

Colossal Cat Eyes

Kr. 135,-

Maybelline Colossal Cat Eyes gir litt lengde og volum, men ikke spesielt mye. Dette er den eneste mascaraen i testen med bøyd kost.

Noen liker veldig godt kosten, og synes den gir en fin bøy på vippene, mens en del syntes det var vanskelig å påføre med en slik kost. Mascaraen drysser litt i løpet av dagen.

De i testpanelet med sensitive øyne opplevde at Colossal Cat Eyes fikk øynene til å klø litt, men ikke like mye som testens taper.
 

H&M

Full Lashes Mascara

Kr. 49,-

H&M Full Lashes Mascara er testens taper. Den er testens billigste, men får strykkarakter på utseende og holdbarhet.

Den gir vippene så lite at det nesten ikke ser ut som du har på maskara. Noen i testpanelet syntes den kunne fungere som en hverdagsmaskara, men ikke på fest.

Full Lashes Mascara drysser og forsvinner nesten i løpet av dagen. Flere av de i testpanelet med sensitive øyne opplevde at denne fikk øynene til å klø og renne.