Ta tempen? Sjekk hvilke termometere som er best

Ikke alle får toppkarakter.

Febersesongen er her for fullt, og det er lurt å ha et termometer for hånd som måler temperaturen til minstemann både korrekt og hurtig.

For å finne ut hvilket termometer som er best å bruke når junior hangler,  har svenske Testfakta testet 10 febertermometer for barn. De har testet termometer både til munn, armhule, rumpe, øre og panne.

Les hele testen på Testfaktas nettsider

Disse er best

To av termometerne i testen klatret helt til topps og fikk terningkast seks.

I tillegg til å måle temperaturen svært raskt, var både Brauns High speed thermometer og pannetermometeret Microlife NC 100 non contact de termometerne i testen med best nøyaktighet.

Felles for alle termometerne i testen er at de er lette å rengjøre.

Les også: Alenemor fikk hotellrom i «potetkjeller»

Hurtig og unøyaktig

Testfakta satt to klare krav til de testede termometerne. De må kunne vise riktig temperatur, i tillegg til å vise resultatet hurtig. 

Panne- og øretermometerne i testen utmerket seg med at de gav et hurtig resultat. Alle termometerne gav svar på under fire sekunder, noe som stemmer bra med det produktet lover.

Til tross for at de er hurtige, har flere av termometerne som gir et raskt resultat relativt store avvik når det kommer til nøyaktighet.

Termometer hvor du måler temperaturen i munn, armhule eller rumpe tar noe lengre tid enn panne- og øretermometerne. Desidert treigest var termometerne formet som smokker.

Baby soother thermometer 110 fra Topcom brukte mellom 3,5 og 4,5 minutter på å måle temperaturen.Det er vesentlig lenger enn hva som en angitt i bruksanvisningen.

Les også: Fem av seks vinterposer tok fyr på tre sekunder

Avviker fra bruksanvisningen

Hos termometerne fra Topcom og Jula fant Testfakta store avvik mellom testresultat og hva som stod i bruksanvisningen.

– Om leverandøren slurver med så grunnleggende ting som merking og adresse til produsenten bør du være oppmerksom, sier Jakub Srebro, spesialist på medisinske produkter hos legemiddelfirmaet APL som har gjennomført testen på oppdrag for Testfakta.

Prisene er omregnet fra svenske priser, og kan avvike noe fra det norske markedet.

Har du tips til tester? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no
Følg oss på Facebook og Twitter

Braun

High speed thermometer

Kr. 85,-

High Speed thermometer fra Braun er et elektrisk termometer for måling i munn, armhule og rompe.

Termometeret er både raskt og nøyaktig. Det er faktisk ennå raskere enn hva som er angitt i bruksanvisningen.

Microlife

NC 100 non contact

Kr. 400,-

Microlife er et meget bra termometer som både er hurtig og enkel i bruk. Det måler pannetemperaturen ved hjelp av en infrarød stråle.

Telfo

Febertermometer

Kr. 110,-

Med termomteret fra Telfo kan du måle temperaturen i munn eller armhule. Det viser nøyaktig resultat, men tregt i bruk.

Viking

Digital febertermometer

Kr. 35,-

Termometeret fra Viking er beregnet for å måle temperatur i munn og rumpe. Det viser nøyaktig resultat, men bruker for lang tid på å måle temperaturen i munn.

Tiq

Super soother

Kr. 85,-

Super soother fra Tiq er et elektrisk smukkformet termometer. Det bruker svært lang tid på å måle temperaturen, men viser nøyaktig resultat.

Topcom

Baby soother thermometer 110

Kr. 100,-

Baby soother thermometer 110 er et smukketermometer. Det bruker langt tid på å beregne temperaturen, men gir nøyaktig resultat.

Braun

Thermosvan IRT 4520

Kr. 515,-

Thermoscan IRT 4520 er til å måle temperaturen i øret. Det gir hurtig resultat, men resultatet varierer ved repeterende målinger.

Topcom

Ear & forehead 301

Kr. 430,-

Topcom Ear & forehead 301 er, som navnet tilsier, til å måle temperatur i øret og panne. Det holder lovet måletid, men scorer lavt på nøyaktighet.

Omron

Gentle Temp 510

Kr. 430,-

Øretermometeret Gentle Temp 510 fra Omron er hurtig i bruk, men får lav score på nøyaktighet.

Clas Ohlson

IR Forehead and Ear thermometer 34-7014

Kr. 255,-

Øre- og pannetermometeret fra Clas Ohlson gir unøyaktige måleresultat i tillegg til at resultatet varierer ved gjentatte målinger. Termometeret får pluss for kort måletid.