Test av hårfarger

Dekker de grått hår? Og hvordan er kvalitet og holdbarheten?

Svenske Testfakta.se har testet hårfarger i laboratorium. Flere av hårfargene i testen lover at de skjuler grått hår, men det viser seg at ikke alle er i stand til dét.

Oppdraget med å teste hårfargene fikk det franske laboratoriet Eurofins. De testet kvaliteten og holdbarheten på sju ulike brune hårfarger.

– Klart sterkest farge får man med L’oreal Excell10, mens Syoss och Wella gir svakest resultat, Jean-Michael Hourson, testingenior på Eurofins, til Testfakta.se.

Se også: Laserbehandlingen skulle gi Adnan håret tilbake – slik gikk det ikke

Slik ble det testet

I testen har Eurofins farget tre blonde og tre grå ekte hårlokker med fargene. De har fulgt bruksanvisningene for hver enkelt hårfarge.

Deretter bedømte laboratoriet visuelt hvor god fargestyrken, glans og jevnheten var. Resultatene viste store forskjeller.

Les også: Celine (28) ble skallet etter frisørbesøk

Testet varigheten

For å teste hårfargens varighet ble to av hårlokkene vasket fem ganger og deretter bedømt. Noen av produktene mistet en del av fargestyrken, mens andre gjorde det bra.

Mange forbrukere bruker permanent hårfarge for å skjule grå hårstrå. Noen av hårfargeprodusentene lover «perfekt» dekning av grått hår, men det viser seg at visse produsenter lover for mye.

Les også: Anders (24) fikk kraftige reaksjoner av hårfarge

Best på grått hår

Det er produktet som ikke markedsfører gode egenskaper for å dekke grått hår som gjør det best i laboratorietesten.

– Wella dekker grått hår veldig bra, sier Hourson til Testfakta.se.

Har du tips til tester? Send en mail til hjelperdeg@tv2.no

 

Schwarzkopf

Soyance, mørkbrun

Schwarzkopf Soyance er best i test. Fargen scorer blant annet bra på fargestyrke og fargeresultat. På fargematch scorer ikke Soyance så bra (2 av 5 poeng), men får 4,4 poeng på fargeresultat etter fem vask.

Les mer på Testfaktas hjemmesider.

 

Schwarzkopf

Brilliance, mørkbrun

Schwarzkopf Brillance får 3,6 (av 5 mulige) poeng i Testfaktas test. De scorer ikke så bra på fargematch, men gjør det ganske bra på blant annet fargeresultat før vask og fargeresultat etter fem vask.

Les mer om testen på Testfaktas nettsider.

L'Oreal

Excell 10, brun

L'Oreal Excell 10 får 3,6 poeng (av maks 5 poeng). Excell gjør det bra på fargematch og får maksscore på fargestyrke før vask. Etter fem vask er resultatet bra, men hårfargen får middels score på dekning av grått hår. 

Les mer om testen på Testfaktas hjemmesider.

Wella

Viva, Sheer Mocha

Wella Viva får til sammen 3,1 poeng (av maks 5). Viva får 2,5 poeng på fargeresultat før vask og 2,4 poeng på fargeresultat etter fem vask, men derimot 4,4 poeng for dekking av grått hår.

Les mer om testen på Testfaktas hjemmesider.

Syoss

Professional Performance, mellombrun

Syoss Professional Performance får 3 av 5 poeng. Syoss gjør det bra på fargematch (5 av 5 poeng), men midt på treet på fargeresultat før vask og fargeresultat etter to vask.

Les mer om testen på Testfaktas hjemmesider.

Garnier

Nutrisse Cream, brun

Garnier Nutrisse Cream får 3 av 5 poeng. De scorer bra på fargematch, men får 3 og 2,3 poeng på fargeresultat før vask og fargeresultat etter fem vask.

Les mer om testen på Testfaktas hjemmesider.

L'Oreal

Excellence Crème, brun

L'Oreal Excellence Crème får totalt 2,6 av 5 poeng. Ifølge svenske Testfakta lover L'Oreal Excellence Crème «100% täckning av grått hår», men hårfargen får 2,3 av 5 poeng. Fargen får middels god score på de fleste punktene.

Les mer på Testfaktas hjemmesider.