Denne smartmobilen er tynnest, raskest og helt klart best

Dette er det beste av de nyeste smartmobilene.

Det er vanskelig å orientere seg i jungelen av smarttelefoner. Nye telefoner kommer på markedet hele tiden, og det er lett å la seg påvirke av ulike produsenters hyping av sine telefoner.

Lyd & Bilde har testet åtte av de nyeste smartmobilene; Nokia E7, Sony Ericsson Xperia Arc,
Sony Ericsson Xperia Neo, Sony Ericsson Xperia Play, LG Optimus 2X, HTC Desire S,HTC Incredible S og Samsung Galaxy S II.

Mange krav til smarttelefoner

Nordmenn er blant de som kjøper flest smarttelefoner i verden, og folk flest vil ha stor berøringsfølsom skjerm.

Vanlige krav til en smarttelefon er at den skal la deg kunne håndtere ting som Facebook, Twitter og e-post, samt at den gjerne også skal ha et godt kamera, slik at det er mulig å bruke telefonen som et kompaktkamera.

Ytelsen er også viktig når man avgjør kvaliteten på en telefon. Ettersom spill er blitt svært vanlig stilles det store krav til grafikkytelse, og at det går raskt. 

Forskjell på ytelse

Alle telefonene har sine fordeler, men det er samtidig store forskjeller mellom de, ikke minst i ytelse.

Flere av telefonene i testen er oppfølgere av tidligere modeller, og som i filmens verden kan det virkelig gå begge veier hva oppfølgere angår.

Burde vært bedre

HTC Desire S følger opp HTC Desire, uten at det har skjedd revolusjonerende ting med den. Penere og noe raskere, men kamera og skjerm burde ha blitt bedre, mener Lyd & Bilde.

Testvinneren Samsung Galaxy S II beviser at en oppfølger virkelig kan hevde seg, og er en fabelaktig smarttelefon akkurat nå.

Samsung

Galaxy S II

Best i test

Kr. 5 500,-

Operativsystem: Android 2.3.3. Vekt: 117 gram. Samtaletid 3G: 8,4 timer. Stanbytid 3G: 610 timer.

Nok en oppfølger, og denne skuffer ikke. Dette er kongen av Android-mobiler akkurat nå. Den er ganske enkelt tynnest, raskest, har best skjerm og er likevel lett og kommer med bra batteritid. For utålmodige sjeler bør den være en god telefon siden det ikke er noe ventetid med den. Neida, det er på ingen måte den billigste telefonen, du får dog valuta for pengene. Selv om den får trekk for å ha et noe plastaktig utseende er den en verdig tronfølger til Samsung Galaxy S.

Les mer om Samsung Galaxy S II hos Lyd & Bilde.
 

Sony Ericsson

Xperia Arc

Kr. 4 300,-
Ca-pris, uten abonnement.

Operativsystem: Android 2. 3854 x 480 piksler, 4,2 tommers berøringsskjerm. Taletid 7 timer, stand by 430 timer. Vekt: 117 g.

Dette er blant de bedre telefonene som er på markedet for tiden. Med 8,7 mm på sitt tynneste er den herlig slank. Skjermen er 4,2 tommer, altså noe større enn Iphone 4. Kameraet er bra, og telefonen har blant annet også radio, GPS og streaming - samt en rekke applikasjoner via Android Market.

Les mer om Sony Ericsson Xperia Arc hos Lyd & Bilde.

Sony Ericsson

Xperia Neo

Beste kjøp

Kr. 3 300,-
Ca-pris, uten abonnement.

Operativsystem: Android 2.3.  3,7 tommers skjerm. Vekt: 126 gram.

Neo er ikke like designorientert som Arc, og kommer med en noe mindre skjerm. Likevel er den ganske lik Arc, blant annet ved at de har samme funksjoner. Denne er dog billigere. Telefonen er behagelig å holde i, og kameraet er bra. Det er også et ekstrakamera i front, til blant annet videosamtaler. Sony Ericsson Xperia Neo oppleves totalt som bedre enn Arc, men får et minus for at den ikke har noen søkeknapp.

Les mer om Sony Ericsson Xperia Neo hos Lyd & Bilde.

Sony Ericsson

Xperia Play

Kr. 4 600,-
Ca-pris

Operativsystem: Android. 2.3 Vekt: 175 gram.

Tastaturet på denne telefonen er ikke et vanlig tastatur, men en spillkontroller du skyver ut. Det er liten tvil om at dette er en telefon som i hovedsak retter seg mot de som liker å spille på telefonen. Her har den dog et utviklingspotensiale, siden det tar litt tid før antallet spill som utnytter de nye mulighetene er mange nok. Telefonen er svært god på aiviteter som musikk, film og sosiale medier. Den får pluss for å være tynn og pen, ha god skjerm og et godt kamera, men får minus for at her må man ta forbehold om hyppighet av oppdateringer fra Sony Ericsson.

Les mer om Sony Ericcson Xperia Play hos Lyd & Bilde.

 

LG

Optimus 2X

Kr. 3 500,-
Ca-pris.

Operativsystem: Android 2.2. 8 megapiksels kamera. Vekt :139g.
 

Smartmobiler blir i økende grad til små datamaskiner, dette kommer tydelig frem hos LG. Det er den raskeste smarttelefonen på markedet nå, samtidig som den har svært mange applikasjoner og Android Market. Kartaplikasjonen er blitt svært god og imponerende rask, og både skjerm og kamera er meget bra. Telefonen får trekk for et litt dårlig batteri, samt at androidversjonen er gammel.

Les mer om LG Optimus 2X hos Lyd & Bilde.

HTC

Desire S

Kr. 3 750,-
Ca-pris.

Operativsystem: Android 2.3.2. Vekt: 130 gram. Samtaletid 3G: 7,3 timer. Ventemodus 3G: 455 timer.

En god telefon er som en god film: oppfølgeren kan skuffe. Slik er det med HTC Desire S, oppfølgeren til HTC Desire. Her har HTC levert samme sak nok en gang, bare bittelitt bedre. Denne er dog penere og en anelse raskere, men det bør gå an å få til en bedre skjerm og et bedre kamera, for disse blekner når man sammenligner med konkurrentene.

HTC Desire S får pluss for å ha et solid skall og bra grensesnitt. Den får trekk for at det er få nyheter i denne versjonen, og for et middelmådig kamera.

Les mer om HTC Desire S hos Lyd & Bilde.

HTC

Incredible S

Kr. 4 000,-
Ca-pris.

Operativsystem: Android 2.2.1  Vekt:  136 gram. Samtaletid 3G: 6,3 timer. Ventemodus 3G: 370 timer.

HTC Incredible S kommer med modig design og et navn som gir forventinger. Desverre mislykkes den med å leve opp til navnet. Den får pluss for et utmerket grensesnitt, et bra kamera og en god skjerm som er tilstrekkelig. Den får minus for et merkelig design, og ikke minst for batterilevetiden, som er blant de laveste. Telefonen leveres  med forrige versjon av Android, men det vil være mulig med en oppgradering i sommer.

Les mer om HTC Incredible S hos Lyd & Bilde.

Nokia

E7

Kr. 4 700,-
Ca-pris.

Batteritid: 5 timer taletid på 3G, 9 timer på GSM. Funksjoner: Vekkerklokke, kalkulator, taleopptaker.

Nokia E7 kommer heller dårlig ut i testen, hovedsaklig fordi den henger seg opp og er irriterende treg. Skjermen er helt grei, men med en slik pris burde man kunne forvente mer. Nokia får pluss for at den har gratis navigasjon, er glimrende til e-post,  samt for tastaturet. Sistnevnte er vellykket integrert i telefonen. Dersom du ikke liker virtuelle tastaturer, er dette en svært god løsning.

Les mer om Nokia E7 hos Lyd & Bilde.