Stor test av hodetelefoner

Her er Erna Solbergs valg. Sjekk hele testen her.

Høyreleder Erna Solberg elsker å bruke iPaden sin når hun er ute på reise.

– Jeg bruker den til mye rart, alt fra å lese aviser til å høre på musikk og spille spill. Den er veldig praktisk og enkel når du er ute og reiser, sier Solberg til TV 2 hjelper deg.

– Vi har hørt rykter om at du liker Angry Birds?

– Ja, jeg har Angry Birds i tre varianter. Det er en utrolig grei tidtrøyte. Jeg tror alle trenger noe å koble av med. Det er et ganske enkelt spill. Det er ikke verdens mest finurlige ting å skyte ned noen griser som har stjålet noen egg, altså. Men jeg spiller ikke bare Angry Birds. Jeg abonnerer også på The Economist for å virke litt mer seriøs, ler Erna Solberg.

Bruker store hodetelefoner

Solberg fikk store, gode hodetelefoner i julepresang, og er opptatt av lydkvalitet.

– Det er ofte mye ståk på fly og tog. Da er det greit å ha hodetelefoner som reduserer bakgrunnsstøyen, samtidig som du får veldig høy kvalitet på musikken, nyhetssendingene eller hva du hører på. Det er også ganske greit at de lekker lite lyd ut, så jeg slipper å forstyrre naboen, sier Erna Solberg.

– Kast de gamle øreproppene

I samarbeid med Lyd & Bilde har vi testet åtte hodetelefoner til rundt tusenlappen.

Se hele testen på Lyd & Bilde sine nettsider. 

– Med store hodetelefoner får man mye bedre lyd. Kast de gamle øreproppene, kjøp deg skikkelige hodetelefoner og opplev musikken slik den skal være, er oppfordringen fra Lasse Svendsen, redaktør i Lyd & Bilde.

Han anbefaler ikke å bruke øreproppene som for eksempel følger med iPhone.

– Slike ørepropper sitter ikke godt nok i øret. De dekker ikke øregangene, og lyden blir ganske tynn. Du får ikke noe særlig bass, samtidig som de lekker mye støy inn, sier Svendsen til TV 2 hjelper deg.

Finn riktig hodetelefon til ditt bruk

Alle hodetelefonene i testen kan brukes på en iPod eller på en mobiltelefon, men det er noen forskjeller mellom dem. 

– Noen av dem er ikke mulig å brette sammen, mens andre kan både brettes og bøyes. Noen av dem tåler veldig mye juling, mens andre kanskje ikke er beregnet til den røffeste bruken. Noen av dem har håndfri mikrofon og fjernkontroll, mens andre mangler dette, sier Svendsen.

Se alle de testede hodetelefonene på Lyd & Bilde sine nettsider. 

– Du får mer av alt

Lyd & Bilde har testet alle hodetelefonene på en iPhone 4 med ukomprimerte musikkfiler, og på hodetelefonutgangen til en McIntosh C50 forsterker. Kriteriene de har vurdert hodetelefonene etter er hvor praktiske de er for folk på farten, bærekomfort, støydemping, lydkvalitet og generell kvalitet.

– Det generelle inntrykket av hodetelefonene i testen er at det er mulig å få ganske god lyd for bare noen få hundrelapper. Felles for dem alle er at de gir fyldigere lyd enn med vanlige ørepropper. De gir først og fremst bedre bass, men også klarer mellomtone. De spiller høyere, og de er mer komfortable å ha på. Kort sagt- du får mer av alt, sier Svendsen til TV 2 hjelper deg.

Les alt om hodetelefonene hos Lyd & Bilde. 

Sony

MDR-ZX700

Kr. 1 024,-

Hodetelefonene fra Sony er perfekt for musikere og kresne musikklyttere. De kan ikke brettes sammen og tar mye plass i en bag, men er komfortable å ha på tross relativt høy vekt. De demper støy utenfra ganske bra, og er følsomme nok til at man kan spille temmelig høyt med en iPhone. Det gnistrer av små og store detaljer i musikken - Sony er best i test!

Les mer om testvinneren på Lyd & Bilde sine nettsider.

Shure

SRH240m+

Kr. 745,-

Testens nest billigste hodetelefoner er det beste valget blant dem under tusenlappen. Det lekker en del lyd inn, men lite ut. Med disse på hodet har man aldri et kjedelig øyeblikk. En fremragende allround hodetelefon som passer de fleste.

Les mer om Shure sine hodetelefoner her.

Sennheiser

HD448

Kr. 840,-

Hodetelefonene fra Sennheiser er komfortable å ha på, men lekker en del støy utenfra. De kan ikke brettes sammen, og ledningen kan ikke byttes ut. Det spruter ikke av lyden, så disse anbefales heller til folk som vil ha en prisgunstig allround hodetelefon med god bærekomfort, enn til de audiofile.

Les mer om Sennheiser HD448 på Lyd & Bilde sine nettsider.

Panasonic

RP-HTF600

Kr. 695,-

Panasonics hodetelefoner beviser at billigst nødvendigvis ikke betyr dårligst. De mangler noen praktiske detaljer, men er komfortable å ha på og spiller ikke så verst. Dessverre lekker det mye lyd inn, og støydempinga er ikke den beste, men disse er likevel vel verdt pengene.

Les mer om dette produktet hos Lyd & Bilde.

Koss

DJ100

Kr. 800,-

Hodetelefonene fra Koss er egentlig beregnet på dj-er, men øreklokkene kan brettes og vris slik at de tar liten plass og er derfor godt egna til bærbart bruk. Hodetelefonene tåler en støyt, men spiller litt for lavt. De er heller ikke testens mest komfortable. Disse er først og fremst til folk som liker fyldig bass og varm klang.

Les hele produktomtalen på Lyd & Bilde sine nettsider.  

AKG

Q460

Kr. 1 195,-

Hodetelefonene fra AKG kan klappes sammen og tar veldig liten plass. Ledningen kan tas av, og har en praktisk volumkontroll og fjernstyring av iPhone. De demper ikke støy særlig godt, men tross størrelsen er lydbildet stort og fyldig.

Les hele produktomtalen her.  

Denon

AH-D1100

Kr. 1 298,-

Denon har testens dyreste hodetelefoner, men lever ikke opp til forventningene. Sammenlignet med de beste i testen får man et mørkt lydbilde som bare en selvopptatt bassgitarist kan like. Helt håpløst er det ikke, men disse er for dyre i forhold til hva man opplever av lydkvalitet.

Les mer om Denon sine hodetelefoner på Lyd & Bilde sine nettsider.

Philips

TR 55LX

Kr. 899,-

Den eneste grunnen til å kjøpe hodetelefonene fra Philips er den generelle kvaliteten. De kan dras og vris i nesten alle retninger uten at de ryker. Lydkvaliteten er det verre med. Er man det minste kritisk faller Philips-hodetelefonene fullstendig igjennom, med trangt lydbilde og altfor dominerende bass.

Les mer om testens taper på Lyd & Bilde sine nettsider.