Hodelykter for en hver anledning

Hodelykter er mer populære enn noen gang, og er et must til utendørsaktiviteter om høsten og vinteren.

Nå går det mot mørkere tider, og mange leter etter noe for å lyse opp tilværelsen. Enten du er ute og lufter hunden, er på joggetur eller jobber, er hodelykt et suverent redskap å bruke.

De siste årene har det vært en lykterevolusjon. Både hodelykter og lommelykter har mye bedre levetid, bruker mindre strøm og gir et klarere lys.

– Nå når det går mot mørkere tider så er det veldig, veldig allright å ha en hodelykt når du er ute, sier sjefredaktør i Villmarksliv, Knut Brevik.

Villmarksliv har gjort en omfattende test av hele 22 hodelykter. Lyktene har blitt brukt aktivt i to til tre måneder, enkelte har blitt testet lengre.

Felles for lyktene er at de har en lav vekt og hendig størrelse slik at de er lette å bære med seg. Alle er utstyrt med LED-pærer, og har derfor en lang holdbarhets tid.

Se alle de testens hodelykter i billigklassen. 

Les om hodelyktene i mellomprisklassen på Villmarksliv sine nettsider.

Her er lyktene i testens dyreste prisklasse.

Store forskjeller
Hodelykter har den siste tiden blitt mer populært enn noen gang. Lav vekt, hendig størrelse, lang batterilevetid og godt lys gjør at hodelykter dekker de fleste behov.

Og med priser som spenner fra en drøy hundrelapp til flere tusen kroner, finnes det også lykter som passer enhver lommebok.

Prisforskjellen mellom testens dyreste og billigste lykt er hele 1400 kroner. Når det gjelder lysstyrke lyser lykten med lengst lysstyrke 170 meter, mens det dårligste lyser snaue 10 meter.

– Det er store kvalitetsforskjeller og veldig store prisforskjeller på hodelyktene. Man kan leve et fullverdig liv uten hodelykt, men det er absolutt viktig, tilføyer Brevik.

Vurder bruksområde
De ulike hodehodelyktene er tilpasset ulike behov. Får du går til innkjøp av en hodelykt, er det viktig å vurdere bruksområde.

– Hvis du bare skal bruke den inne i telt for eksempel, så trenger du ikke den voldsomme lysstyrken som noen av disse lyktene har. Hvis du derimot er avhengig av å se på lang avstand, så trenger du en av de sterkere lyktene som fungerer helt ut til en 170 meter, sier Brevik.


For å se hvilke lyktene som er den best til å jogge med eller hvilken som lyser lengst, kan du lese hele teksten på Villmarksliv sine nettsider.

Peltz

Tikka2 XP

Kr. 689,-

Pelzt sin Tikka2 XP er en hendig og solid lykt som sitter godt på hodet. Den er enkel i justering av vinkling i forhold til hodet og er utstyrt med smarte løsninger som blant annet integrert fløyte. Den gode lysstyrken og praktisk bruk gjør at lykten er ideell å bruke til blant annet friluftsliv. Hodelykten er en av de absolutt best allrounderne, og stikker av med testvinnertittelen.


Trykk her for å lese mer om lykten eller andre lykter fra Peltz.
 

Black Diamond

Gizmo

Kr. 299,-

Gizmo er en kompakt og hendig lykt som sitter godt på hodet. Lykten tar opp liten plass i sekken eller i lomma, så det er en god lykt å ha med på tur og reise. Lysstyrken passer godt til rolige aktiviteter og som arbeidslys og for eksempel inne i et telt. Gizmo er enkel i betjening og en har trinnløs dimmer som fungerer meget bra. I tillegg har den lav vekt og lang batterilevetid. Lykten koster kun 299 kroner, så du får mye lykt for pengene.


For å lese mer om lykten, gå på Villmarksliv sine nettsider.
 

Fixit fra Jernia

6+1 hodelykt

Kr. 119,-

Fixit 6+1 hodelykt fra Jernia er en svært enkel lykt. Den koster riktig nok bare 119 kroner, men du får det du betaler for. Lykten sitter relativt bra på hodet, og har god justering av vinkling i forhold til hodet. Den dårlige lysstyrken, klumpete utformingen og det at den ikke er spesielt robust gjør den til testens taper.
 

Trykk her for å lese hele omtalen om hodelykten.