Test av digital-TV

Skal du kjøpe digital-TV? Vi gir deg gode råd!

Aldri før har det skjedd så mye på TV-fronten på så kort tid. I høst åpnet kulturminister Trond Giske det digitale bakkenettet og innen få år skal alle nordmenn gå over til digital-tv. Dette har ført til knallhard konkurranse om kundene, og leverandørene reklamerer for sine løsninger som aldri før.

TV 2 hjelper deg forsøker i samarbeid med Teknofil.no å rydde opp i jungelen av tilbud og har testet de ulike leverandørene av digital-TV for deg.

Redaktør Marte Ottemo i Teknofil.no forteller om de ulike måtene du kan motta de digitale signalene på.

- Du kan enten få de via det digitale bakkenettet, du kan få det via kabel, parabol eller du kan gå via internett, såkalt bredbånds-TV.

Hva har vi testet?
I denne testen har vi tatt utgangspunkt i en vanlig familie på fire med to TV-apparater. Vi har regnet ut hva det koster i gjennomsnitt å abonnere på digital-TV i løpet av fem år. Videre har vi vurdert programpakkene, de digitale mottakerne og hvor enkle de er å installere og bruke. Til slutt har vi også sett på de forskjellige tilleggstjenestene pakkene inneholder.

I denne testen har vi lagt størst vekt på pris og programpakke.

Hva er det viktig å huske på?

For å se digital-TV trenger du en digital mottaker, TV-signal og en helt vanlig TV. Det er mange som tror at de må kjøpe ny TV for å se digital-TV, men det stemmer ikke. Når du skal kjøpe digital-TV er det viktig å sjekke ut hvilke leverandører som leverer i ditt område.

Bjørn Brøndbo, fagredaktør i Teknofil.no har flere gode råd å komme med hvis du vurderer å kjøpe digital-TV.

- Det første du må finne ut er hvem det er som leverer tv-signaler i området der du bor. Så må du tenke igjennom hvor mange kanaler du skal ha, og hvor mange TV-er du skal se på. Du trenger nemlig én mottaker for hvert eneste TV-apparat.

Veldig mange nordmenn har hytte eller båt og vil du se TV også her bør du ha det med i vurderingen.

- Hvis du skal ha TV på hytta må du tenke på det samtidig som du velger TV-distributør hjemme. Det kan være mange penger å spare på å velge samme distributør begge steder, sier vår ekspert Bjørn Brøndbo.

Get

kabel-TV Start

Best i test!

Kr. 3 650,-
God programpakke til en rimelig pris og med enkel installasjon. Get vinner på at de er aller best på tilleggstjenester.

Canal digital

kabel-TV Grunnpakke

God, men ikke for alle!

Kr. 3 650,-
Canal Digital via kabel er rimelig, enkel å installere og tilbyr en god programpakke. Men et stort minus er at det er bare tilgjengelig i byer og tettsteder.

Canal Digital

satellitt Family

Bra, men vanskelig å installere!

Kr. 4 600,-
Canal Digital satellitt har et godt utvalg og flere barnekanaler. Men du får ikke TV 3 og parabol gjør at installasjonen er vanskelig.

Viasat

satellitt Gull

Mange kanaler, men uten TV2 og TVNorge

Kr. 5 600,-
Gullpakken fra Viasat satellitt er for deg som vil ha 50 kanaler og se Champions League. Men får stort trekk for ikke å tilby basiskanalene TV 2 og TV Norge.

Riks

TV Rikspakken

Tilgjengelig for alle, men dyr.

Kr. 4 150,-
Riks TV er tilgjengelig over hele landet og har en svært enkel installasjon. Men det blir dyrt dersom du vil ha mange kanaler.

Viasat

satellitt Sølv

Testens dyreste!

Kr. 5 900,-
Sølvpakken fra Viasat er dyrest i vår test og får dermed sisteplass.