Hvilken TV er flatest?

LED-TVene vi har testet har ultratynt design, miljøvennlig profil og fantastisk bildekvalitet.

Aldri før har du sett så tynne TV-er som nå. Samtidig er bildekvaliteten historisk god. LED-TV-ene er så ferske at det ennå ikke har kommet billigproduserte kopier på markedet. Derfor skårer ingen av TV-ene dårlig i testen. Så uansett hva du velger i dag, så velger du topp kvalitet fra øverste hylle.

Hva er LED?

En LED-TV er egentlig en LCD-TV med ny bakgrunnsbelysning. Lysstoffrørerene som dekker hele skjermen på en vanlig LCD-TV, er nå byttet ut med små lysdioder som kun lyser der det trengs i bildet.

På denne måten blir bildet mye mer presist, og skiller seg merkbart fra det mer blasse uttrykket til vanlige LCD skjermer. Fordi sortnivå og kontrast også er blitt mye bedre, er LED-TVene perfekte for filmelskere.

At ikke alle lampene lyser hele tiden, gjør også at LED-TV-ene bruker opptil 40% mindre strøm en vanlig LCD-TV-er. I tillegg inneholder ikke LED-TV-ene kvikksølv, og de er derfor et miljøvennlig alternativ til andre TV-er.

Flat og ultraflat

Verken testens vinner fra Phillips eller priskuppet fra Sharp er ultraflate, men har samme tykkelse som vanlige LCD-flatskjermer. Det er fordi LED-teknologien finnes i to varianter.

1) Kant-LED: Lysdiodene sitter langs kanten av TVen, og reflekteres via bakstykket mot skjermen. Det er dette som muliggjør de tynneste TV-ene vi har sett hittil i historien.

2) Direkte-LED: Lysdiodene sitter på baksiden av TVen og lyser direkte på skjermen. Dette gir det desidert beste bildet, men fører til at TVene har samme tykkelse som andre flatskjermer uten LED-teknologi.
 

Suveren vinner fra Phillips

Phillips 46PFL9704 får topp skår på alle kriterier i testen, og er en sjeldent bra TV. Med sine innebygde basshøyttalere, er den uslåelig på lyd.

Den går også helt til topps på bildekvalitet, både når det gjelder sortnivå, bevegelse og skarphet. Den er ikke ultratynn, men definitivt best i test.

Mer om testvinneren kan du lese på Teknofil.

 Sharp gir mest for pengene

Vi har ikke tatt hensyn til pris i testen, blant annet fordi LED-TVene varierer i størrelse og derfor ikke er direkte sammenlignbare. Likevel kan vi tipse deg om den LED-TVen som definitivt gir deg mest for pengene. Sharp LC-46LE600S koster under halvparten av testens vinner fra Phillips, og har likevel et godt bilde og gode innstillingsmuligheter. Den er ikke blant de tynneste TVene, men er fortsatt flat, og er et kupp om du er mer opptatt av pris enn tykkelse.

 Flatest er ikke best

LG har den flateste LED-TVen, men får trekk for dårlig lyd og mye refleks fra skjermen. Sats derfor på en av Samsung-TVene hvis du vil ha en ultratynn variant. Disse er bare 7 mm tykkere enn LG, og har bedre bilde. Samsung TVenes tilkoblinger på siden, gjør også at disse kan festes mye tettere inntil veggen, nærmest som et bilde.

 Les hele testen på Teknofil.no

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl 20.30.

Phillips

46PFL9704

Kr. 29 990,-

Testens suverene vinner. Ekstremt god både på lyd og bilde, og får også topp skår på alle andre kriterier.

Samsung

UE46B7050

Kr. 21 990,-

Vinneren av de tynneste LED-TVene. Veldig  bra bilde og lekkert design. Har tilkoblingsmuligheter på siden, slik at TVen kan henges kloss inntil veggen. Middelmådig lyd er eneste minus.

Sharp

LC-46LE600S

Kr. 13 990,-

Denne TVen gir deg definitvit mest for pengene. Skårer bra på bildekvalitet og innstillingsmuligheter.

Samsung

UE46B6050

Kr. 19 990,-

Lillebroren til testvinneren av kant-LED kategorien. Lekkert design, bta bilde, men trekk for dårlig lyd.

Phillips

40PFL8664

Kr. 15 990,-

Vil du ha den beste lyden blant de ultratynne LED-TVene, bør du velge denne. Den har også skarpt bilde, gode tilkoblingsmuligheter, og er enkel i bruk.

LG

42SL9000

Kr. 15 990,-

Dette er testens flateste TV! Med sine 2,93 cm, slår den hårfint Samsung-TVene, som begge er 3 cm tykke. TVen har flott design og bra bilde, men får trekk for dårlig lyd og mye refleks fra skjermen.